VRIJEME JE ZA SMOOTHIE :)

12:01:00

Sunce! O milo Sunce nas je danas grijalo! Uživali smo u svakoj zraci koja nas je obasjavala. S ljepšim vremenom više se krećemo, zadovoljniji smo i energičniji, a želimo i izgledati bolje :)

Želite li nešto zdravo i ukusno? Ako da, ovaj Smoothie je idelan međuobrok ili obrok! Mogu reći da je harmonija za nepce i da će upotpunosti utažiti želju za slatkim. Vama će dati energije i nećete se kajati ;)

CACAO-BANANA SMOOTHIE

SASTOJCI:
- kefir
- zrela banana
- pola žlićice cimeta
- chia sjemenki po želji
- koristila sam odmašćeni kakao prah, pola žlićice!
- jagode po želji
- bademi po želji
- kokosovo brašno po želji 

Ulila sam kefir, zrelu bananu nasjeckala na ploške, stavila pola žlićice cimeta, chia sjemenke, pola žlićice kaka i to sve skupa smiksala, ja trenutno nemam blender, ali sa štapnim mikserom se može odlično smiksati! Nakon što to napravite jagode nasjeckajte na ploške. Smoothie ulijte u čašu ili staklenku! Na vrh posložite bademe i jagode, posujte sa kokosom i uživajteee!

Kombinacija je zasitna i prava energična bomba! Slatkoća banane, finoća kako praha čije blagodati osjetite upotpunosti, kao i egzotika kokosa i čaroban okus jagode i cimeta. Ako nemate Chiu možete izostaviti.

Banana je izvor kalija, vitamina B6, vitamina C i dijetalnih vlakana! Kefir jača imunitet, čisti od toksina, obnavlja floru i da ne nabrajam dalje njegove pogodnosti. Jagode pročišćavaju organizam i imaju svojstva analgetika. Bademi su izvor vlakana, vitamina i minerala, te je bogat antioksidansima. Cimet pomaže kod upala i infekcija, ublažava probavne smetnje, snižava šećer u krvi i poboljšava aktivnost mozga. Chia sjemenke opskrbljuju tijelo proteinima vitaminima A, B i D kao i mineralima, ma to je samo mrvica.

Nisam nabrojala sve prednosti namirnica, ali želejla sam Vam dočarati čašu punu zdravih sastojaka! Ne morate biti apsolutni ljubitelj zdrave hrane, važno je jesti raznovrsno i posezati za vitaminima kako bi ste obnavljali organizam i brinuli se o zdravlju.

Želim Vam divan ostatk večeri! Uživajte u vikendu :*


You Might Also Like

0 komentari

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images