PRHKI KEKSI OD PIRA

08:09:00

Dragi moji,

Vrijeme je za dozu blagdanskog ozračja koje će se odvijati na blogu. Danas krećemo sa malo zdravijim receptićem. Fino, prhko, ukusno i ne preslatko. Prvi put sam radila ove keksiće i oduševljena sam. Ovih dana sam u isprobavanju i planiranju blagdanskog stola. Također imam ideju i za ukrase za bor. Družite se ovdje sa mnom, podjelite koju svoju ideju i zaigrajte nagradnu igru koja bude. Veselim se druženju sa Vama. Zbog čitatelja, čovjek ima potrebu dalje, bolje i naprijed. A pošto ja nisam sveznalica kao ni nitko od nas, dobro će mi doći i pokoji Vaš recept. Slobodno šaljite u inbox! Definitivno ću objaviti :)

Krećemo sa prhkim keksima od pira. Ovo su bili probni i ispali su super, samo nažalost u nedostatku božićnih kalupa. Naravno prije Božića će biti s pravim. Nije zahtjevno, brzo je i topi se u ustima.



PRHKI KEKSI

SASTOJCI: - dvije šalice pirovog brašna
                    - naribana korica jednog limuna
                    - 150 g margarina
                    - navrh žlićice cimeta
                    - dvije žlice meda
                    - pola žlićice vanilije (ekstarkta)

POSTUPAK:
Umiješajte sve sastojke dok ne dobijete tijesto. Pokrijte sa krpom i ostavite 30 min u hladnjaku. Nakon toga razvucite tijesto i oblikujte kalupima sitne keksiće. Pećnicu zagrijete na 180 c, kekse položite na masni papir i pecite 20 min :)

Na receptić sam naletila na omotu od brašna, a brašno sam nabavila u bio i bio. Ja sam dodala cimeta, njega nema na popisu. Uvijek u recept možete dodati nešto po volji :) Ukrasite po želji, ja ću sljedeći put pola umočiti u čokoladu :)


Čitamo se uz kavicu :) Topli pozz svima iz mirisne kuhinje :)

You Might Also Like

2 komentari

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images