TOP 5 FILMOVA KOJI SU OBILJEŽILI MOJ ŽIVOT!

10:39:00

Polako nam se bliži kraj ovog utorka! Bio je poprilično sive boje kao vremenski oblik, ali meni je bio pozitivan. Bolje se osjećam u zadnje vrijeme, valjda ta jesen izvlači ono najbolje iz mene :) Kad smo već kod toga željela bih danas podjeliti sa Vama mojih TOP 5 FILMOVA.Veći sam ljubitelj knjiga, ali i filmovi su dosta prisutni u slobodnom vremenu. Volim pogledati poticajne filmove :) Naravno da  svatko od nas poticajno doživljava drugačije pa tako i ja. Pošto ste iz mojih postova i fotografija uočili da sam kombinacija vintage i romantike nije ni čudo što volim romantične komedije ili drame. Ponekad se u mojoj filmoteci može naći i pokoja akcija, ali recimo psihološki trileri i horori nipošto. Pa krenimo:

1. THE NOTEBOOK (2004)

The Notebook trailer

Da da i daaa definitivno najbolji! Pogledala sam ga milijun puta i nikad mi dosta. Pročitala sam i roman također, ali film mi je presavršen. Jednostavno mi je ta ljubav toliko jaka i životna, da me osvojio iz prve. Prave ljubavi su danas rijetke i zato su vrjednije od zlata. Upravo tu tematiku Nicolas Sparks uvijek pokazuje u svojim romanima. Ja sam veliki zagovaratelj toga da postoji, bez obzira na okrutnost svijeta i pokvarene ljude. Eto sad znate moj omiljeniiiii film. Živjela ljubav :)



2. PRIDE AND PRIJUDICE

 Pride and Prijudice trailer

Obožavam romane od Jane Austin i odličniii su mi. Film Ponos i Predrasude je za mene također pri vrhu. Pokazuje tadašnji položaj društva, žena u društvu, kao i ljubav. Fascinirana sam prošlošću, običajima, ljudima, tako da mi je definitivno film po mjeri. Ljubav između Mr. Darcya i Elizabeth Benett je očaravajuća i zanimljiva.


3.THE PURSUIT OF HAPPINESS (2006)

The Pursuit of Happyness

Čovjek koji je odlučio sljediti svoj san pod svaku cijenu. Prošao je mukotrpan put i ostvario ga. Film o ljubavi između roditelja i djeteta, želja za uspjehom i životne poruke koja nas vodi na vrh. To je najpoticajniji film koji sam gledala i ostavio je veliki utisak na mene. Ako niste pogledajte ga. Citat iz filma mi je najači citat svih vremena.


4. SUMRAK SAGA

Twilight Trailer (2008)

Volim ih i ne mogu si pomoći. Film ima dublju poruku osim vampira. Prava ljubav, bratsvo, prijateljstvo i ispravan pogled na život. Njega pogledam kad želim pobjeći u maštu i opustiti svoja osjetila. Pomogne mi definitivno. Nemam šta reći posebno za taj film, jer je bio toliko poznat da su riječi suvišne.


5. AUGUST RUSH
August Rush Trailer 2007

Film koji me rasplakao i pokazao snažnu vezu između roditelja i djece. Prdubio ljubav za glazbom i vjeru kako je sve moguće. Dječak koji je vjerovao da ga roditelji nisu ostavili i koji je osjetio kako će ga glazba vratiti k roditeljima.


Tražeći ove trailere shvatila sam koliko je zapravo životna tematika moja putanja u životu. Potiče me, natjera da ju primjenim i fascinira me, jer na kraju dana ljubav je ta koja nas spaja. Ona nas čini boljim osobama, motiviranijim ljudima i sretnicima. Što više možemo poželjeti?

Zanimame me Vaših TOP 5! Ili barem onaj jedan koji je ostavio utjecaj na Vas?





You Might Also Like

2 komentari

  1. The notebook je zbilja odličan film :D
    Meni su jedni od najdražih filmova Before sunrise i Before sunset, pogledala sam svaki par puta,a treći dio Before midnight mi je dobar, ali ne toliko kao prva dva :D ti filmovi mi uvijek prvi padnu na pamet :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jooooj znam te filmove, moja mama i sestra vole, ja ću morati tek pogledati :D Odlično da si me podsjetila :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images