PROLJETNE MINI TORTILJE :)
10:14:00Iako je i danas tmuran dan, raspoloženje je punooo bolje.
Sa dobrim raspoloženjem raste i kreativnost, a ovoga se puta ona pojavila u kuhinji :)
Razmišljala sam o rubrici: NA RUČKU SA INES...? Kako bi koncept izgledao budete vidjeli ako se ideja ostvari.
Do tada prelazimo na lagan i ukusan recept :)
PROLJETNE MINI TORTILJE:
SASTOJCI:
- 150 g pilećih prsa
- 2 tortilje
- 5 žlica grčkog jogurta
- rikola (riga,rukola)
- kukuruz
- masline
- luk
- češanj češnjaka
- origano
- maslinovo ulje
- sezam
- sol
- papar
- iscijeđeni limun
UMAK:
U posudu stavimo pet žlica grčkog jogurta, iscijedimo malo limunovog soka, pola žlice maslinovog ulja, malo origana, malo nasjeckanog češnjaka, luka, sol i papar.
Sve skupa izmješamo sa pjenjačom. Nisam koristila štapni mikser jer sam htjela osjetiti na nepcima luk i češnjak.
Možete koristiti štapni, ako mislite da je potrebno :)
PILETINA:
Narežite na veće ploške. Ako su vam predugačke još jednom isjecite na pola. Piletinu sam pržila na jednoj žlici maslinovog ulja, uvaljanoj u sezam. Nakon toga sam je pustila da se ohladi kako bi mogla staviti u tortilju.
TORTILJA:.
Malo sam je zagrijala na tavi jer nemam toster tako da mi bude mrvicu toplija i hrskavija.
SLAGANJE:
Tortilju sam stavila na papir, posložila malo rikole i na nju piletine. Preko nje sam stavila umaka, malo luka, kukuruza i maslina, zafrkala sam je i bila je spremna za serviranje.
Prikazana količina, ovisno o mjerilima može biti za jednu ili dvije osobe, ovisno o tome koliko količinski možete ili preferirate jesti.
Kombinacija je lagana, sočna i prožeta sa malo ljutine od luka i češnjaka. Grčki jogurt joj je dao na kompaktnosti i savršena je kombinacija.
Prezadovoljna sam i mislim da ću uskoro raditi opet.
Inaće ovakvu verziju laganog umaka sam znala praviti za kebab pizzu jer je prefina i savršena za kontrast.
-uz obrok možete poslužiti i salatu ukoliko kao i ja gotovo da ne možete bez nje-
DOBAR TEK!
0 komentari