SLANE KIFLICE SA KURKUMOM I CHIA SJEMENKAMA

11:00:00

Dragi moji blogoljupci ;) 

Nedjeljom se  potpuno opuštamo, provodimo vrijeme sa obitelji i radimo ono što volimo. Dan nam nije sunčan pa smo možda malo više u kući, ali to nam ne treba pokvariti raspoloženje. Napunite baterije za nastavak tjedna i novih pobjeda. 

Danas Vam donosim recept za slane kiflice sa curcumom i chia sjemenkama.

Dragi je nedjeljom najčešće cijeli dan doma i onda uvijek pečem nešto za opustiti  nepce i um. Jutros su bile integralne palačinke za doručak, koje volimo sad već više od običnih, a sada su bile kiflice. Što dalje vrijeme ide to volim više kuhati i eksperimentirati, toliko sam toga već isprobala da imam osjećaj da mi je staž podugačak :) A koliko će tek biti kada jednom budem i dječicu imala. Wohooo.
Kako god bilo vratimo se u sadašnjost i na recept.

SLANE KIFLICE SA CHIOM I KURKUMOM



SASTOJCI:

1. 550 ml toplog mlijeka
2. Pola svježe germe
3. Sol
4. Pola žlićice šećera
5. KurKuma
6. Chia sjemenke
7. Glatko brašno 700g, Oštro 300 g
8. 2 dl ulja
9. Jaje

PRIPREMA:

1. Na štednjaku ili u mikrovalnoj zagrijte mlijeko da bude toplo. Ulijte u posudu mlijeko, stavite germu, prstohvat šećera i pustite da se digne. Ne treba joj puno. Dok se diže Vi izmjerite 2 dl ulja i izvagajte brašno.

2. Nakon što se germa digla, stavite prstohvat soli, malo kurkume, ja stavim pola žlićice, čak nekad i manje jer je jaka. Ovoga puta sam dodala i malo tekućeg jogurta da tijesto bude mekše. Ulijete ulje, promješate i postepeno dodavajte brašno. Mjesite u posudi dok se tijesto ne sjedini u jednu loptu. Nakon toga ga izvadite i pripremite stol za mjesiti.

3. Ja ga podjelim na 4 hrpe. Ne dodajem brašna dodatno jer ima ulja i ne ljepi se, ako ste dobro zamjesili. Svaku hrpicu razvaljam na tanko u jedan krug i izrežem trokute, Nedavno sam si kupila od Tupperware-a gotovi kalup za rezanje trokuta. Za one koji često peku to je definitivno otkriće :) Kada ste narezali na trokute zarolajte ih i posložite na papir za pečenje.

4. Smutite jaje, zatim sa kistom premažite kiflice, posujte na sredini sa solju, ja sam himalajsko koristila i sa chia sjemenkama. Stavite peći na 180 C, otprilike 20 min. Vrijeme nikad ne mjerim, već odokativno procjenim dok ne zarumeni, nekako imam osjećaj za to. 

Nakon pečenja uživajte u finim toplim kiflicama. :)

*NAPOMENA: Možete puniti sa šunkom i sirom, ja najčešće koristim pileća prsa u ovitku i neku goudu. Isto tako vrijeme pečenja procjenite sami, jer svaka pećnica funkcionira drugačije. Razlog zbog kojeg ne dižem dodatno kiflice je što se prilikom rezanja trokuta i frkanja loptice dignu, kao i kiflice dok čekaju red. Što se tiče brašna koristila sam Eko Klas :)

DOBAR TEK!


Ako se odlučite probati, šaljite fotke i naravno za pitanja sam uvijek tu. Čitamo i pratimo se dalje u našoj šarenoj svakodnevnici.

Pusa od "Moje note i moj svijet"

You Might Also Like

4 komentari

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images