PREGLED VELJAČE :)

06:54:00

Planirala sam iskazati svoje nezadovoljstvo na neke stvari, jer su mi loše misli kolale po glavi. Onda sam stala i razmislila. Ne, moje trenutne misli nisu odraz onoga što je moja misija. Moje trenutne misli su odraz nekakvog vlastitog nezadovoljstva sa neljubaznim ljudima koji su mi isisali energiju, na trenutak me pokušali pretvoriti u ono što nisam- nezadovoljna i ogorčena osoba.

Sva sreća da imam onaj putokaz u glavi- KRIVI SMJER, pa se vrlo brzo okrenem i vratim na pravi put. Činjenica je da za onaj negativizam koji se desi u našim životima možemo kriviti samo sebe. Zašto? Zato što smo negativnim ljudima dopustili da utječu na nas. Zato što smo nekim nepoznanicima koji su zavidini ili ljutiti na sve oko sebe, dopustili da zagade i naš zrak. Ono što udišemo i sa čime hranimo dušu je odraz nas samih. Istina je da griješimo, a ja greške prije ili kasnije priznam.

Promatram što se događa oko mene i svjesna sam problema društva. Ali odlučila sam nadići te probleme. Nije sve crno, nije niti bijelo. Ponekad je sivo, a ponekad žuto. Iako je ovo bio prilično siv i prevrtljiv mjesec ima i onih trenutaka zbog kojih sam se smijala, veselila, nadala i sanjala. Zaokružimo li to sve ,razmišljajući o negativizmu pojavio mi se flash-back lijepih sjećanja iz veljače.

Veljača je bila mjesec ljubavi, mjesec nekih novih odluka, mjesec pogrešaka na kojima sam odlučila učiti i nekih snova i projekata koji se nisu ostvarili, kao i onih koji jesu. Veljaču bih na kraju proglasila kartom ulaska u novo buđenje. To je bio onaj pokazatelj da poslije kiše dolazi Sunce, da poslije zime dolazi Proljeće, poslije zimskog sna novo buđenje. Želim to gledati kao priliku za ponovo rađanje. Rađanje još bolje i poboljšanije osobe.

Iz veljače Vam želim poslati ovo razmišljanje: Mi se ne poznamo, mi djelimo sitna zadovoljstva koja nam upotpunjuju svakodnevnicu i čine nas sretnima. Ali svatko od nas je više od toga. Život nisu društvene mreže. Život je puno više od toga. Nemojte si dozvoliti da vrijeđate nekoga i donosite zaključke na temelju vizualne slike. Jer osoba je puno više od slika koje postavlja. Svi mi manje više prikazujemo idealu preko društevnih mreža. Suze radosnice, strah, nemir, uspjeh, depresiju, ranjivost, pogreške i sve ostale dragocjenosti koje nas čine, rijetko će tko prikazati. Zato pažljivo s time. Što me potaknulo na to? Ružni komentari, vrijeđanja, omalovažavanja i teroriziranja. Zbilja to ne odobravam i znajte da ovdje mržnja, sarkazam i zavist nisu dobrodošli.

Iz veljače smo mogli preuzeti pouku o ljubavi. O tome koliko dajemo. Možemo izvući sinonim "VOLJETI SVAKI DAN" Trebamo odlučiti zaljevati ljubav, njegovati svoju i njegovu dušu, te duše bližnjih kako bi utišali njihovu ranjivost i pokazali im da postoji bolje. U vrtu ljubavi  sadimo cvijeće, zaljevajmo ga i njegujmo kako bi raslo i bilo lijepo. Zaljevajmo voćke kako bi nam rodile najsočnije plodove. Izvucimo iz njih slatkoću života. Nemojte ih pustiti da budu gnjile.
Svi ponekad trebamo podsjetnik na to, jer ako smo normalni prvo počinjemo od sebe.

Ovaj mjesec je također podsjetnik da mogu više i bolje. Smjer kojim sam krenula je dobar, ali ne i najbolji za mene. Uvijek mogu bolje, mogu više, mogu odlučnije i hrabrije. Treba se prestati bojati, već živjeti. Treba prestati razmišljati o tome što drugi misle. Bitno je ono što mi smatramo da je najbolje za nas i naše živote. Ostalima poručite neka pometu ispred svog praga. Svi imamo posla na sebi, svi se trebamo ustati i zapitati: "KOLIKO RADIM NA SEBI?" Pustite susjedov, prijateljev, kolegin prag, uljepšajte svoj, a oni koji požele Vaš, ne znaju ni sami što žele. Jer željeti tuđi život je odraz toga da nemamo svoj cilj, svoju sliku i svoje snove.

Što se tiče materijalnih stvari. Nemojte poželjeti tuđe. Budite zadovoljni s onim što imate. To je dio Vas, ali samo onaj mali dio, koji nam pomaže u nekim stvarima. Imati ćete, stvarati ćete, samo treba strpljenja, rada i ljubavi.

Ima još jedna asocijacija. Maskenbal. Vrijeme u godini kada možemo nositi maske. Ali jedino vrijeme kada bi to i trebali. One nevidljive maske koje ste stavili na sebe i zbog kojih niste svoji, skinite ih. Čine Vas ljudima koji zapravo niste. Kladim se da su mnogi puno više od toga.

To je to za veljaču! Sa pozitivnim mislila nastavljam dalje u novo buđenje!

Šaljem Vam boje ljubavi, pozitive i sreće.

Vaša blogerica :)

NEKE INSTAGRAM FOTKE IZ VELJAČE:






You Might Also Like

1 komentari

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images