KNJIGA- ČAROBNI SVIJET

03:47:00

Zašto knjigu zovem "ČAROBNI SVIJET?" 
Čitajući kjnigu pobjegnemo od svakodnevnice, zamišljamo svoj virtualni svijet i na trenutak se opustimo. Ona je recept za stres, za poboljšanje vokabulara i komunikacije te za stil pisanja! Bogatstvo riječi koje upijate čitajući rijetko se s čime mogu usporediti. Ponekad iz knjige možemo iščitati i rješenja svakodnevnih problema.
Što se tiče izbora, on je beskrajan! Za svačiji ukus se može naći zanimljivo štivo. U današnje vrijeme najbolji filmovi su većinom snimani po bestselerima. Mnogi su se spisatelji na taj način jako proslavili, a i obogatili.
Ali ono najvažnije dolazi od Vas. Vi ste ti koji biraju što žele. Moj ukus nije striktno svrstan. Volim čitati ono što mi se čini zanimljivo. Većinom životne i realne knjige te romane i ponekad znanstvenu fantastiku. A u zadnje vrijeme su mi jako zanimljive stručne literature.
Od pisaca bih izdvojila: Susan Elizabeth Philips, Carlosa Ruiza Zafona i Lindesy Kelk.
Zafonova "Sjena vjetra je jednostavno savršena knjiga. Upravo nas vodi u zaboravljeni svijet knjiga i čarobne ulice Barcelone. Poželite uroniti u knjigu i biti dio izvanrednog svijeta mašte.
S.E Philips i njeni romani su nešto što se proguta, intriga ljubav i strast su sastavni dio ovih romana, dok su knjige mlade spisateljice Lindsey Kelk obogaćene modernim životom mlade djevojke, koja Vas upoznaje sa gradovima, kulturom, noćnim životom i lepršavošću :)
Što se tiče domaćih pisaca, moram priznati da sam zakazala i da radim na nadoknadi, pa ću jedan post zasigurno posvetiti njima.

Ljeto nam stiže za par dana i plaža je pravo mjesto za čitanje. Šum valova, miris mora i knjiga u rukama. Nema boljeg. Definitivno opuštajuće. Za sve koji žele napuniti baterije i sa godišnjeg se vratiti u potpunosti odmorni.

                                                      (preuzeto s interneta)

Od stručne literature bih preporučila seriju psiholoških priručnika od "Ljubice Uvodić-Vranić"
"Bolji brak", "Avantura Osobne promjene", "Kako se dobro posvađati" itd.

Na šta god da se odlučite ovog ljeta, nećete pogrješiti. Kupujući knjige i posuđijući ih pomažete da se knjige ne zaborave, da taj miris ostaje trajno u nama. Po meni ništa ne može zamijeniti tiskanu knjigu.
Velike su se promjene dogodile u svijetu, tehnologija nas pokušava pregaziti. Ali na neke kulturne stavri i tradicije jednostavno ne smijemo zaboraviti i otuđiti se.

                                                  

You Might Also Like

0 komentari

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images