LOUISE L. HAY- ŽIVITE SRETNO SADA I OVDJE 1.

03:02:00

Dok sam čitala ovu knjigu svašta mi je proletjelo kroz glavu! Bljeskovi pogrešaka iz prošlosti koji su me koštali uspjeha i sreće, ali i neke pozitivne stvari koje sam metodom afirmacije postigla :) Mislim da svaki čovjek treba uzeti u ruke ovu knjigu i pročitati je i to ne jednom nego par puta dok ne usvoji ova zlatna pravila! Odlučila sam opisati knjigu i njena poglavlja kroz 3 posta! Navesti ću najvažnije činjenice,  podjeliti u djelove i dodati osobni pečat. Kada bih sve to nagurala u jedan post jednostavno ne bi imalo smisla, a ova knjiga je vrijedna svake pažnje.



1. POGLAVLJE- UVODNE MISLI

Putovanje kroz knjigu je odlulka da ćemo unaprjediti vlastiti život i krenuti naprijed putem pozitivne promjene. Ono što nam pomaže u tome su afirmacije. Izgovaranje afirmacija nije težak zadatak. To može biti radosno iskustvo jer se rješavate tereta starih negativnih uvjerenja i otpuštate ih u ništavilo iz kojeg su se i pojavili.
Još kao djeca slušali smo negativne stvari o sebi i životu kojeg vodimo i prihvatili smo te tvrdnje kao istinite.
U knjizi preispitujemo današnja uvjerenja o sebi i svijetu oko nas i odlučujemo hoćemo li vjerovati u njih ako je riječ o nečemu što nas čini jačim, a nas život ispunjenim i radosnim.
Pustite u život radost i pozitivu. Zaslužili ste da se uvijek osjećate opušteno, zadovoljno i da zarađujete dovoljno za dostojan život. Ova knjiga je osobni razvoj, ako je prihvatite i krenete spremno.



2. POGLAVLJE- ŠTO SU AFIRMACIJE?

Afirmacija je svaka misao koju izgovorimo i pomislimo.
Najčešće se u našoj glavi vrte negativne stvari, no ako želimo napredovati u životu, tada pozitivnim obrascima moramo prostrojiti svoj način govora i razmišljanja.
Afirmacijom otvaramo vrata. Ona je početna točka na putu promjene. Njome Vi svojoj podsvijesti kazujete " Preuzimam odgovornost. Svjestan sam/svjesna sam da postoji nešto što mogu poduzeti u cilju promjene.
Afirmacijom se koristimo svake minute stvarajući svoja iskustva, bili toga svjesni ili ne.
Morate shvatiti da je svaka jadikovka- afirmacija nečega što mislite da ne želite u svom životru. Svaki put kad se razljutite zapravo ste ustvrdili da želite još više ljutnje u životu.
Npr. ako mislite da Vam život ne pruža sve što želite, neće Vam ni pružiti. Isto se radi o svakom negativnom obliku misli. Privlačite ono što mislite.
Vrlo je bitno da afirmaciju izgovarate u sadašnjem vremenu  (" Ja sam sretna osoba" ) i više puta dnevno, jer ako izgovorite samo jednom, ne možete očekivati uspjeh.
Promjene se ne dešavaju preko noći, pa tako ni to. Morate se truditi svaki dan ispočetka. Ustrajanošću uvijek možemo ostvariti ciljeve.
Svaka misao koju pomislite je vrlo važna, tako da uzmete u obzir da ne rasipate dragocjene misli.

Sljedeća poglavlja govore o zdravlju, prijateljstvu, uspjehu, ljubavi... Popračena su vježbama koje Vam pomažu da afirmirate misli. Sve to u knjizi zvuči vrlo jednostavno, ali nije! Kao i u svemu drugome za sebe i za svoj napredak uvijek se morate potruditi, a ono što Vam je zagarantirano ako date sve od sebe to je NAPREDAK. Ne kaže se bezveze " Usuditi se, to je cijena napretka"

Nadam se da ćete skupa sa mnom proći kroz ove postove i razmisliti malo, jer kako zračite tako i privlačite. Uvijek budite spremni odabrati pozitivu.




You Might Also Like

3 komentari

  1. Ja se već par mjeseci pokušavam istrenirati na pozitivno razmišljanje i to je zaista užasno teško jer je misli ponekad gotovo nemoguće kontrolirati (barem u početku), ali ne odustajem, prvenstveno jer zaista vjerujem da si većinu onoga o čemu razmišljamo (i kako o tome razmišljamo) na kraju i privučemo pa zašto to onda ne bi bile super stvari, jel da? :)) Veselim se ostatku postova, a mislim da bi se sutra mogla i zaletjeti do knjižare po knjigu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek se trebamo truditi i rezultat neće izostati! Da probudit ćemo se nikakvi, ponekad će nas problemi preuzeti i uhvatit ćemo se da razmišljamo negativno, ali cilj je truditi se uvijek biti pozitivan :D

      Izbriši
  2. Odlican prikaz knjige. Ja vec neko vreme `treniram` pozitivno misljenje.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images