MOJE PREDNOSTI JESENI :)

11:32:00

Hello blogoljupci,


Volite li jesen, ili ste jedan od onih koji na spomen ovog godišnjeg doba slože ljutu facu?

Kao velika ljubiteljica pozitive odlučila sam predstaviti prednosti jeseni od kojih će Vam biti toplo oko srca. Ili možda nee? Možda ni nakon ovog posta nećete shvatiti niti jednu blagodat, manje bitno, moja je misija pokušati unijeti tople sitnice i trenutke koji znače. 
Krenimo u pustolovinu:

VARLJIVO VRIJEME

Varljivo vrijeme pleše oko mene. Jesen je zavladala, čak su i ptice odlučile reći doviđenja do proljeća. Puno životinja kreće u pripreme za zimski san, no na žalost nekih, mi ljudi nismo u mogučnosti otići istim putem. Sivi oblaci, depresivno vrijeme i duge kiše uspiju mnogim ljudima pokvariti raspoloženje. Promet luduje, ceste su skliske, a kišobrani se sudaraju na uskim ulicama. Kada bi satelitska snimka zumirala sve te trenutke, proglasila bi izvanredno stanje. Zaboravila sam na poplave koje unište dom sa tim kišama. Popis loših stvari se penje, ali zašto ga ne zaustaviti na vrijeme?

Stručnjaci kažu da je sve u glavi, pa je tako potrebno usmjeriti misli na pozitivne aspekte jeseni. Što se tiče vremena, sjetite se onih lijepih sunčanih dana kada  šetate parkovima, lišće Vam šuška pod nogama i cijeli svijet je obojan u zlatne, žute, crvene i smeđe tonove. 
Kada sam depresivna uoči jsenske kiše, uvijek se sjetim citata:


Ovaj citat vrijedi za sve u životu. Ako naučimo biti sretni sitnicama i onda kada nam nešto kvari rasploloženje tada smo uspjeli ovladati svojim životom. Iako je to sve lakše reći u teoriji praksa je ipak malo teža stvar. Bez obzira na težinu vrijedi unesti promjene u svoje živote jer su nam potrebne. Promjene nas upotpunjuju, obogaćuju i čine avanturistima. Sljedeći put kada bude kiša, probajte se od jutra naoružati pozitivnim mislima. Razmišljajte o nečemu lijepom što trebate obaviti taj dan, osobi koja Vas je razveselila, večeri koju ćete dočekati ispod tople deke sami ili sa najdražima. Jako je puno razloga koji nam mogu pomoći u razvedravanju. Razvedrimo se onda prije prognoze :D


 "Jesen je drugo proljeće, kada je svaki list cvijet."
Albert Camus



DELICIJE

Tko ne voli delicije? Kada pomislim na jesen prvo mi padnu napamet kesteni, vino i mošt. To je zbilja tipično jesenski i može razveseliti u trenu. Prolazite gradskim parkovima gdje Vas dočeka miris kestena, pa ih kupite i provedete vrijeme uz prefine zalogaje i priču sa frendicom, mamom, sestrom, dečkom, bezbroj je mogučnosti. Još bolje je kada se skupite negdje svi i skupa ih pečete. 
Sjetim se vrućih čokolada koje se ispijaju dok vani otpada lišće i padaju jesenje kiše. Sada imate različitih okusa i sve Vam je dostupno pa zašto ne napasti na omiljeni topli napitak. 
Vrijeme je tikvi, bundeva i brojni festivali se održavaju upravo da bi slavili nešto što se može koristiti u slanim i slatkim jelima, te osim jela kao i za dekoraciju. Volim i kesten pire u slasticama, njamiiii. Dani kruha su aktualni, peku se mirisna peciva, isprobavaju se recepti, kuhinje mirišu na sreću i blagoslov. Nije li to razlog za zahvalnost??? Je i to velikiiiiiiiiiiii.

KREATIVNOST

Danas je doba kada svi fotkamo. Volimo zabilježiti sitnice koje nam izmame osmijeh na lice. Jesen je toliko fotogenična i skriva prave dragulje. Priroda naslikana najljepšim bojama, parkovi skrivaju kadrove za pamćenje. Ako odete na selo naći ćete plodova koje možete prikupiti za aranžiranje kutka u svome domu. DYI aranžiranje na temu jeseni ćete imati priliku vidjeti i na blogu. Pustite samo mašti na volju i radost stvaranja će doći. Ako imate dječicu uključite i njih, svi ćete se družiti, a zajedničko vrijeme biti će još jedna oaza Vaše sreće. Ako ste aktivni na društvenim mrežama, postoji i hrpa nagradnih igara na temu kreativnosti, slobodno se okušajte.


Mogla bih pisati o prednostima do sutra, ali lijepo je kada bude kratko, a slatko! Sjetite se svih prednosti i neka Vam jesen bude motivator za rad na sebi. Topla deka, omiljene tople čarape i neko zanimljivo i poticajno štivo, dobitna su kombinacija. Ako ipak ne vidite ništa pozitivno, onda neka Vam prođe u drugim lijepim sitnicama.

Želim Vam čarobno  putovanje kroz jesen i slatke uspomene.

Pusa od "Moje note i moj svijet"


You Might Also Like

0 komentari

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images