3.DIO VIKEND AVANTURE

13:20:00

Iiii bližimo se kraju našeg druženja u avanturističkim pohodima. Netko bi rekao neš ti avanture putuje po Istri :) Ali meni je to avantura, jer toliko je prekrasnih mjesta i kod nas koje još nismo vidjeli. Taman da smo i nešto vidjeli uvijek sve doživimo drugačije :)

Nakon buđenja naša prva destinacija je bio "Park Histria Aromatica" . Mjesto Bale je postalo domaćin ovako savršenog mjesta. Oaza prirode i prirodne kozmetike. Histria Aromatica je u vlasništvu tvrtke Bioaromatica koja je na našem tržištu vrlo poznata. Radi se o jedinstvenom gospodarsko-edukativnom turističkom parku. Cilj je očuvanje biljnih vrsta, ekološka proizvodnja te očuvanje tradicije i kulture sa osvrtom na proučavanje Etnobotanike kao znanstvene discipline. Moram priznati da sam se ja prvi puta susrela sa Aromatica kozmetikom i da sam i više nego oduševljena. Taj dan su slučajno bili dani otvorenih vrata i ušli smo razgledavati cijeli projekt i koncept. To je toliko čarobno da sam imala osjećaj kao da sam u nekom filmu. Predivna polja lavande i dalmatinskog buhača, mente, kamilice, kadulje kao i maslenik i vinograd nešto su s čime se park zasigurno dići. Unutar gospodarskog objekta se nalazi konferencijska sala čiji otvori u plafonu ispuštaju aromu lavande. Tamo smo pogledali film o viziji i projektu. Izložene su također znanstvene i povijesne činjenice o temi etnobotanike u muzeju. Također imate i Aromatica Shop koji je prekrasno osmišljen. Uzela sam si neke stvarčice za probu i naravno da sam sve pofotkala. Kada izađete van na suprotnoj strani je restoran koji obiluje domaćim Istarskim jelima i pićima, kao i bazen, bar koliko sam vidjela iz priloženog. Pogled se proteže na more i vinograde i maslenike. Očaravajuće. Mogla bih pisati do sutra. Moram samo pohvaliti vlasnika koji je došao do nas i pitao nas za dojmove. To je jedan jako ljudski čin sa puno poštovanja. Osoblje je također bilo ljubazno, tako da eto. Na internetu možete pogledati kratak film i provjeriti sve na njihovoj web stranici. Ja ću Vam dočarati ljepotu preko fotografija :)

 http://www.histriaaromatica.hr/content.php?gs=19














Nakon Parka Histria Aromatica otišli smo u Rovinj. Prvi put sam bila i nisam sve prošla. Rovinj je najfotogeničniji grad u kojem sam bila. Pogled na njega Vas natjera da širom otvorite usta. Jednostavno woooow. Neću pisati o povijesti. Ne poznam dovoljno sve i sama, ali mogu samo reći Rovinj- vidimo se prvom sljedećom prilikom. Rovinjom smo šetali i ručali. Moram priznati da nas je jelo dosta izašlo, ali mislim da to nikoga ne čudi. Na to smo bili spremni. Sve ostalo je bilo savršenooo. Gledajte fotke i divite se.








Svoj izlet smo završili posjetom Pule. U Puli sam bila prije 15 godina. Oživjela sam sjećanja i upila poglede na more i grad obnovivši sliku u memorisjkom kanalu. hehe. Također ću Vas počastiti sa par dragih fotkica.





To bi bilo sve. Hvala što ste čitali i gledali moja zapažanja naše divne Istre. Mogla bih pisati memoare, ali najvažnije je skraćeno obratiti pozornost na dojmove i oživiti ih putem fotografija.

Dosta fotografija koje nisu objavljene u postovima, obuhvatiti ću u jednom albumu :)

Čitamo se :* Ugodan vikend svimaa :)

You Might Also Like

2 komentari

  1. Nisam već dugo bila na tvojem blogu pa sad nadoknađujem propušteno :)
    Prekrasne slike, sigurno vam je super bilo :D Nikad nisam bila u Istri (tj. jesam s 4 godine u Poreču xD), želja mi je da odem tamo što prije i posjetim Pulu, Rovinj, Motovun, Hum, Poreč i još hrpu drugih mjesta :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej, pitam se zašto mi nije došla obavjest na mail za komentar, eto tek sad odgovaram! Da to je bio jedan od najboljih izleta, a Istra je savršena :D Želim ti onda sreću da ti se što prije ostvari :D

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images