CREED- PREPORUKA ZA FILM

07:55:00

Ovog petka sam se našla u Rijeci. Obožavam ići u posjete sestri. Iako smo ostali kratko ,bilo je to savršeno ispunjenih 24h. Rezervirali smo karte za ponoćnu pretpremijeru filma Creed. Moj dragi je veliki obožavatelj Rocky filmova, a ovo je svojevrstan nastavak na tu priču. Nisam očekivala puno od filma, jer uvijek kad očekujem razočaram se. Na kraju sam iz filma izvukla  veliku poruku. Nazvala bih ga iznad svega motivacijskim.

U kinu nas je bilo malo, a da ne kažem da su iznad nas bili nekolicina pijanih dečkiju. To je jedina zamjerka u svemu tome. Nije mi jasno kako su ih pustili, ali ok. Nemam ništa protiv zabavljanja i svega, ali mislim da tome nije mjesto u kinu. Galamili su do početka filma. Očigledno da je i njih zainteresirao. Velike kokice, coca cola, najdraži ljudi i opuštenost je zajamćena. Nema boljeg nego kad na platnu odgladate nešto zbilja vrijedno gledanja. Ajmo mi o filmu:

CREED-LEGENDA JE ROĐENA

Redatelj: Ryan Coogler
Producent:Sylvestler Stallone
Žanr: Drama
Uloge: Michael. B Jordan, :Sylvestler Stallone, Tessa Thompson
Trajanje filma:133 min
Nominacija za Oscara za najboljeg sporednog glumca.

Adonis Johnson je sin Apolla Creeda iz vanbračne afere. U vrlo ranoj dobi ostane bez majke i živi po domovima. Tamo je upadao u probleme. 1998. godine skrbništvo nad njim preuzima žena od Apolla. Pošto mu je boks u krvi u mladenačkoj dobi napušta posao i odlazi u Philadelphiu gdje je Apollo Creed održao legendarni meč protiv Rockya Balboe. Došavši tamo odlazi tražiti od Rockya da ga trenira. Premišljajući se neko vrijeme, Rocky ga ipak pristane trenirati prepoznajući u njemu odlučnost i žar kakvu je imao njegov otac.Adonis ubrzo dobiva priliku boriti se za naslov gdje postaje vidljivo kako za pobjedu nije dovoljna samo priprema već i duh i srce.

Ovo je samo kratak dio, ali film je puno više od toga. Ljubav, obitelj, borba, hrabrost, odlučnost, motivacija i srčanost su ono što ovaj film čini prepoznatljivim. Dići se onda kada padaš i skupiti hrabrosti da kreneš odlučno dalje.
Ako ste u nekoj fazi života, kada želite nešto više, a ne znate od kuda bi krenuli, ovaj motivacijski film će Vam pomoći.

Glumac Michael B. Jordan je odličan odabir. Ima karizmu, odlučnu facu, a opet izvire neka toplina i emotivnost.
Danas kada su kina puna nerealnih filmova sa previše efekata, ovo je pravo osvježenje.
Životan je, dirljiv i natjerati će Vas na vježbanje kad ste najviše lijeni. Samo pogledajte neke od scena.

Moja ocijena bi bila čista petica.

Govorim ovo sve iz svoje perspektive, ali i u ime nas koji smo bili zajedno u kinu. Svi su bili i više nego zadovoljni. Ako se odlučite, svakako preporučam. Možda će biti razočaranih, iako nema razloga. Svjesna sam uvijek da je sve stvar ukusa, pa volim to napomenuti.




                                                                   Traileri: youtube





You Might Also Like

2 komentari

  1. ja sam si ga skinula da ga pogledam i samo čekam pravi trenutak! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličnooo, po meni sigurno nećeš požaliti :) Javi dojmove :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images